SOOVID ROHKEM INFOT?
VÕTA ÜHENDUST »

HELISTA:
+372 5836 3046

TÄIENDUS 02/10/2024

Vastusena globaalsetele partnerite pöördumistele pakub Euroopa Komisjon välja täiendava 12-kuulise üleminekuja EUDR regulatsiooni rakendamiseks. 
Sellisel juhul hakkaks seadus kehtima suurettevõtetele alates 30.12.2025 ning väikestele- ja keskmistele ettevõtetele alates 30.06.2026.
Euroopa Komisjoni ettepaneku peavad esmalt heaks kiitma Euroopa Parlament ja nõukogu.
Euroopa Komisjoni pressiteade.
Euroopa Komisjoni uued juhendmaterjalid.
Intergraf teeb dokumentide analüüsi ning esitab ülevaate webinaril 22.10.2024, samuti tehakse seejärel täiendused Intergrafi koostatud juhendmaterjali.
***

“EL metsaraadamise regulatsioon (EU Deforestation Regulation)/ EUDR toob kaasa massiivse andmete kogumise ja esitamise kohustuse mitte ainult metsaomanikele raietegevuses, vaid kogu puidupõhises väärtuahelas, sh trüki- ja (paberipõhise) pakenditööstuses” ütleb Katre Savi, Eesti Trüki- ja Pkaneditööstuse Liidu juht. Regualtsiooni jõustumiseks on määratud 30.12.2024, samas ei ole Euroopa Komisjoni poolsed initsiatiivid valmis reagulatsiooni rakendamiseks.

EUDR on kõikide Euroopa trükitööstuste jaoks ühtviisi oluline ja keeruline teema, mistõttu on sektori Euroopa katusorganisatsioon Intergraf (kuhu kuulub ka Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liit) võtnud EUDR temaatikas väga tugeva eestvedava rolli olles kaasatud paberitootjate töögruppidesse ning suheldes regulatsiooni jõustamise küsimustes aktiivselt Euroopa Komisjoniga.

Oma pressiteates toob Intergraf esile regulatsiooni olulised mõjud trükikodadele ja nende klientidele ning toetab üleskutseid regulatsiooni rakendamise edasilükkamiseks. Loe pressiteadet SIIT.
Samuti korraldab Intergraf avatud veebiseminari 22. oktoobril kell 12:00–13:30 (Eesti aja järgi), kus käsitletakse EUDR-i nõuetele vastavust trükitööstuse ettevõtetele ning väärtusahela osalistele. Loe lähemalt ja registreeru webinarile SIIT.

Lisainformatsioon: Katre Savi, katre.savi@etpl.ee, mob +372 5117061